Sisal dartborden

Toernooi kwaliteit varkenshaar dartborden zijn gemaakt van natuurlijke sisal touw vezels. Sisalvezel wordt gemaakt van de bladeren van de agave, dezelfde plantensoort waarvan tequila wordt gezet

Deze kabel vezels worden samengeperst onder ton druk, gestreept met stalen en gebonden aan een volkomen vlak bord. Het uiteindelijke effect is dat van een strak samengeperst borstel, die zal vangen en vasthouden dart punten, sluit omhoog wanneer de darts worden verwijderd. Sisal dartborden zal tegemoet zowel stalen tip darts en soft-tip darts (als lange punten worden gebruikt). Let daarop bij een online dartbord kopen.

Het oppervlak wordt later gladgeschuurd en gezeefdrukt met de juiste kleuren. Tenslotte, kabels of andere verdelers zijn aangesloten en het nummer ring vatte met clips, om gemakkelijke rotatie van versleten gebieden mogelijk. Bristle dartboards worden gedraaid na ongeveer elke 4 uur gebruik, zodat slijtage gelijkmatig verdeeld over het oppervlak van het dartbord.

Houd dartborden droog, en nooit enige vorm van vloeistof van toepassing op een van dartborden, als het water van andere vloeistoffen zal onmiddellijk verpesten het dartbord. (Noot van de redactie:.. Het maakt niet uit wat je hoort in een bar, het aanbrengen van enige vloeistof zal echt een varkenshaar dartbord ruïneren de loop der jaren heb ik persoonlijk gezien tientallen platen geruïneerd deze manier toch darters blijven doen, want voor een paar uur, het lijkt te werken. Dan trekt vezels van het bestuur losse, vormt gigantische blaren, en valt uit elkaar.)

Darts kan worden achtergelaten in een dart-board voor korte periodes, zoals een dag of twee. Als staal-tip darts worden achtergelaten in de raad voor langere tijd (weken of meer) van de dart punten kan roesten en laat blijvende vlekken in de haren.

De Engels bedrijf Nodor eerst ontwikkeld sisal dartborden in de jaren 1930, en stelde hen in de handel in 1936. Voor die tijd werden dartborden het algemeen gemaakt van iepenhout, hoewel de Nodor bedrijf maakte ook een plasticene dartbord.

Opmerking: Het is een algemene misvatting dat dartborden zijn gemaakt van dierlijk haar, zoals varkenshaar, kameelhaar, of paardenhaar. Dit is een mythe … Geen dergelijke dierlijke vezels platen ooit gemaakt!

Ook de spelling “Bristol Dartbord” is onjuist. De naam “Bristle Dartbord” verwijst naar de sisal touw materiaal dat het bord is gemaakt van, niet de stad “Bristol”.

Darten installatie-informatie, met inbegrip van de montage informatie zoals dartbord hoogte en gooien afstand metingen, zijn opgenomen tegen de onderkant van deze webpagina.