Shafts

Schachten dienen om de vluchten uit de buurt van het centrum van de massa van de dart vat te houden. De as fungeert als een hefboom de vlucht effectiever in het verzet tegen zijdelingse beweging te maken. Een langere as zal produceren ongeveer hetzelfde effect als een grotere vlucht. Er zijn een overvloed aan verschillende as ontwerpen, maar dienen allemaal in wezen hetzelfde doel.

ASSEN – Plastic

Goedkoop, en verkrijgbaar in vele kleuren, maar vrij gemakkelijk breken. Goede assen totdat je begint te gooien strakke groepen en het breken van veel assen. Materialen zijn meestal polycarbonaat of nylon, sommige hebben vervangbare tops voor een langere levensduur.

ASSEN – Composiet

Samengestelde assen, zoals de Alamo of Quiver, zijn voorzien van kunststof bases die draad in de dart, gecombineerd met aluminium of andere metalen legering toppen die de vlucht te houden. Dit zijn uitstekende assen, zeer duurzaam, en niet zo gemakkelijk los trillen als massief aluminium assen. Algemeen verkrijgbaar met verwisselbare tops voor economie en het gemak.

ASSEN – Solide aluminium

Stijver en duurzamer dan plastic of Composite Assen, in vele kleurrijke stijlen, sommige met decoratieve gegraveerd strepen, fluiten, of spiralen. Kan de neiging om te trillen los, vooral op zware darts. Bij gebruik in combinatie met dikke vluchten, zoals Dimplex of Nylon, kan het nodig zijn de sleuven open voor worden los gekregen lichtjes, met een dart gereedschap of mes. Zal normaal buigen in plaats van breken wanneer hit; gewoon recht voor meer gebruik.

Let op: het aluminium schachten trillen vaak los bij het spelen, dus rubberen O-ring borgringen zijn sterk aanbevolen. Dit gebeurt alleen als er een metaal-op-metaal contact, dus kunststof assen normaal niet de borgringen nodig.

ASSEN – Spinning

Een verscheidenheid van as stijlen zijn nu beschikbaar, die het mogelijk maken de vlucht te blijken van de weg bij aanrijding door een andere dart. Spinning schachten niets doen om de vlucht van de dart door de lucht te verbeteren, maar ze laten strakker groepen door te laten de vluchten uit te lijnen met elkaar. Ook zal deze as sterk verminderen gescheurde vluchten en “Rovin-hooded” schachten.

Meer informatie over sisal dartborden