Regels

Regels om de Darts Spel van ’01, (uitgesproken als “Oh-One”)
Het spel van ’01 is het klassieke spel van Darts, speelde de hele wereld. De “01” verwijst naar het feit dat het spel wordt gespeeld vanaf een bepaald aantal punten, altijd eindigen op “01”. Bijvoorbeeld, wordt de gemeenschappelijke toernooi spel van 501 (uitgesproken als “Five-O-One”), gespeeld vanaf 501 punten. Andere variaties zijn 301, 601, 801, 1001. Het hoger punt spellen zijn meestal gespeeld door teams.

Het doel van het spel is simpel … elke speler begint met dezelfde score (501, bijvoorbeeld) en de eerste die zijn score op nul overwinningen.

De spelers gooien om de beurt drie darts elke en aftrekken alle punten uit hun eigen begin score (501). Elke speler verwijdert zijn darten en markeert zijn score voor de tegenstander gooit. Darten dat stuiteren of missen de raad niet scoren en kan niet nog een keer opnieuw gooien in het sisal dartbord.

Het moeilijkste deel van het spel ligt in de afwerking, die bekend staat als “going-out”. Om te winnen, moet u nul bereiken voordat je tegenstander, maar je moet ook precies nul te bereiken, en de dart die de score brengt tot nul moet een double zijn. Dubbel uit de getallen in de buitenkant smalle scoring band en het centrum (klein) roos die wel als 50 punten en een daadwerkelijke dubbele van de buitenste 25-point bull.

Bijvoorbeeld, als je 2 punten hebben verlaten, moet u raakte een dubbel-1 om de score tot nul te brengen. Vanaf 18 punten, een dubbel-9 zou werken. Als u een oneven aantal links (een nummer dat niet kan worden gedeeld door 2), dan darten moet worden gegooid naar de score terug tot een even aantal, voor het gooien op een dubbel. Zo is er geen mogelijke dubbele uit 19, dus een manier om te eindigen zou zijn om een ​​single-3 eerste gooien, waardoor de score tot 16. De 16 kan dan worden “genomen-out” door het gooien van een dubbel-8.

De partijen van 501, 601, 801, 1001, enz. Zijn allemaal op dezelfde manier afgespeeld, behalve ab meer punten. Het spel van de 301 is echter anders. Vanwege het potentieel voor een zeer korte spel, 301 heeft een extra moeilijkheid … het spel moet beginnen met een dubbele. Dat is, moet elke speler sloeg een dubbele (geen dubbele) een doelpunt te starten. Elke spelers scoren begint met de score van de eerste dartpijl dat een dubbele raakt.