Flights

VLUCHTEN (flights)… Wat voor soort te gebruiken?

Vluchten zijn de vinnen of vleugels vinden op de achterkant van een dart. Ze dienen om de dart tijdens de vlucht te stabiliseren en zijn gemaakt van verschillende materialen. Dart vluchten genereren geen lift. Vluchten slechts weerstaan ​​beweging weg van de hartlijn van de dart. (Airplane vleugels genereren lift door middel van hun gebogen vorm, terwijl dartpijlen plat zijn.)

HARD VLUCHTEN zijn gemaakt van een stijve polyester kunststof die vorm goed houdt. De lagen worden permanent aan elkaar verzegeld door warmte tijdens de fabricage. Omdat het plastic is harder, ze niet scheuren zo gemakkelijk als Soft Vluchten … maar als ze scheuren, kunnen ze niet opnieuw te worden afgesloten en worden geruïneerd. Hard Vluchten niet buigen als een Soft Flight wanneer hit, maar doen “knallen” de as bij het raken van een andere dart. Dit is wenselijk omdat het lagere vervorming en maakt strakke groepen. Hard Vluchten werden oorspronkelijk gemaakt van een doorzichtig plastic, wat resulteerde in vrij doffe kleuren in gedrukte ontwerpen. Gedurende de laatste jaren, Melinex, een soort ondoorzichtig plastic, is gebruikt voor het drukken honderden helderder ontwerpen. Ook wel bekend als “Poly Vluchten”

NYLON vluchten van ripstop nylon, ar veruit de meest duurzame type vlucht. Deze dart vluchten zijn zeer moeilijk te scheuren. De stijfheid afhankelijk van het gewicht en de soort stof die door de fabrikant, maar ligt ongeveer halverwege tussen zachte en harde vluchten. De meest voorkomende punt van slijtage bij de vlucht is aan de voorzijde, waar deze in de schacht wordt geplaatst. Aangezien ripstop nylon weefsel een dikker materiaal, is het belangrijk te wrikken de sleuven op de as openen om een ​​correct loose fit om schade aan de vlucht niet. Nylon Vluchten zijn verkrijgbaar in effen kleuren en tientallen gedrukte ontwerpen.

DIMPLEX, RIBTEX, en andere soortgelijke stijlen zijn eigenlijk moeilijk vluchten die zijn bedrukt met een textuur. De hobbelige of geribbelde oppervlak heeft de neiging om de vlucht, die sommige darters wenselijk beschouwen verstijven. Het extra oppervlak voegt ook een kleine hoeveelheid sleep naar de vlucht, welke de dart iets stabieler maakt in sommige gevallen. De verschillende reliëf soorten vluchten zijn over het algemeen een beetje moeilijker te voegen in een metalen as, als gevolg van toename van de dikte. Gebruik een dart gereedschap of mes voorzichtig verspreiden de sleuven open aan de achterzijde van de schacht.

—> De meeste soorten vluchten hebben de neiging op te splitsen aan de achterkant centrum, waar de plooien te ontmoeten en worden getroffen door dart punten. VLUCHT PROTECTORS zijn kleine metalen of plastic apparaten die passen over en dit gebied te beschermen. Het leven van een reeks vluchten kan sterk worden uitgebreid met behulp van Flight Protectors. Ze zijn ook herbruikbaar en kunnen veel sets van vluchten overleven. Vlucht beschermers geen significante gewicht toe te voegen aan de dart, en zal niet de manier waarop de dart vliegt veranderen.

SOFT vluchten van flexibel kunststof vel, voorbedrukt met een verscheidenheid van ontwerpen en vervolgens gevouwen in vorm. Lijm (lijm) houdt de lagen plastic aan elkaar. Indien de vlucht wordt gescheurd tijdens gebruik, de lagen samen met de vingers gedrukt en de kleefstof zal “genezen” de scheur. Een ander voordeel van dit type vlucht is dat een Soft Vlucht vaak zal buigen uit de weg als een andere pijl raakt het. Deze vluchten zijn verkrijgbaar in honderden heldere, aantrekkelijke ontwerpen. Ook wel bekend als “Reseal Vluchten”.

Zachte Vluchten zijn uit de gratie gevallen in de afgelopen jaren, en zijn nu zelden beschikbaar.

Meer over dartborden