Dartpijlen

In vergelijking met veel andere sporten, is een vrij kleine hoeveelheid apparatuur die nodig is om te darten. Dartsets algemeen bestaan ​​uit 3 dartpijlen, met de punten (meestal van staal of kunststof), alsmede schachten en vluchten te helpen stabiliseren het pad van de dart wanneer gegooid of gegooid. Goed om na te gaan bij online dartpijlen kopen. Af en dart vaten worden verkocht door zichzelf, maar de meeste grote dart fabrikanten verkopen hun darts producten als complete sets, met vaten, punten, vluchten, en assen al voor gemonteerd, of op zijn minst in hetzelfde pakket. Sommige dartsets komen verpakt in draagtassen met berging voor extra dartaccessoires.

Dart vaten worden soms aangeduid als “dart pinnen” of “darts pinnen” in sommige delen van Azië.

Elke persoon moet een set van 3 dartpijlen hebben. Elke persoon gooit 3 darts, dan verwijdert ze voordat de volgende persoon gooit.

Er mag nooit meer dan 3 darts in een dartbord in een keer.
Het is moeilijk om een ​​set darts delen, zoals het drastisch vertraagt ​​het spel. Darts is niet een spel waar het blokkeren scorende gebieden door tegenstanders wordt toegestaan. En met meer dan drie darts in het bord betekent meer beschadigd darts & “Robin Hoods” te wijten aan hits uit volgende darts.

Zoals darters hebben verschillende hand en vinger maten, dus darts zijn niet one-size-fits-all. Dat is een andere reden waarom het vaak moeilijk om precies de juiste pijl uit een catalogus of online site te halen. Het is echt belangrijk om de darts te proberen alvorens te kopen, om ervoor te zorgen dat de “fit” is precies goed voor je hand en grip stijl. Bij het kopen van darts, een bezoek aan een darts winkel die boards setup voor het uitproberen van de verschillende darts stijlen beschikbaar heeft.

Brass Darts

De minst dure soort metaal dart. ($ 5- $ 20)
Messing is een vrij dichte (zware) metalen, meestal samengesteld van koper en zink. Het is relatief goedkoop en gemakkelijk te bewerken. Echter, het is zo zacht dat het bewerkte “grip” kan snel slijten, het veranderen van de “feel” van de dart. Brass Darts zijn vaak in massa geproduceerd op geautomatiseerde draaibanken, zodat de kwaliteit en consistentie van de bewerking kan aanzienlijk variëren. Brass darts worden vaak gebruikt als “huis darts” vanwege de lage prijs.

Nikkel / zilver Darts

Zoals Brass, dit is een vrij dichte (zware) metalen, is relatief goedkoop, en is gemakkelijk te bewerken. Echter, nikkel / zilver is harder en dus duurzamer, waarbij de bewerkte grip voorkomt zo snel wegslijten. Anders, vergelijkbaar met Brass Darts, en populair bij budget-minded begin darters. (Let op: Er is geen werkelijke Silver inhoud; dit Nikkel en tin legering wordt vaak gebruikt voor de bewegende delen van zilveren sieraden en voor trofeeën.)

Tungsten Darts

Tungsten is een extreem dichte metalen, zwaarder dan voorsprong van dezelfde grootte-item. Tungsten darts zijn aanzienlijk meer dicht dan messing of nikkel / zilver Darts.

Hogere materiaal dichtheid resulteren in darts met een kleinere diameter, betere “feel” en strakker mogelijke groepen op het dartbord. Tungsten is ook zeer duurzaam, zodat de bewerkte grip zal niet slijten zo snel op messing of nikkel / zilver Darts.

Voor darters, met alle massa van de dart is geconcentreerd tussen de vingertoppen sterk verbetert controle van de dart.

Tungsten is ook zeer duurzaam, zodat een hoge dichtheid wolfraam dart is bestand tegen slijtage en de grip zal veel langer duren. Op zachtere metalen darts, kan de groeven en ruwe opruwen vrij snel slijten van de huid zuur, wrijving, en het raken van andere darts.

De knuppels die pijlen wolfraam zijn gemaakt van uit verschillende metalen, zoals wolfraam. De blanks voor bewerking wolfraam darts, wolfraampoeder en andere metalen gemengd en gehecht door warmte en druk produceren, wat resulteert in een “gesinterd” materiaal dat we aanduiden als nikkel-wolfraam (of koper-wolfraam, etc.) Gebruikelijke materialen omvatten wolfraam, nikkel, koper en ijzer. De exacte mix van materialen verschilt aanzienlijk van het ene bedrijf naar het andere, op basis van hun eisen voor de dichtheid, de kosten en het gemak van de bewerking.

Tungsten darts meer kosten om verschillende redenen: Het metaal is duur, en omdat het zeer dicht, wolfraam vergt meer inspanning te fabriceren in darts.

Er zijn 4 algemene categorieën van Tungsten darts.

1. 50% tot 70% Tungsten $ 15 tot $ 50 (algemeen verkocht tegen discounters)
2. 80% Tungsten – $ 25- $ 75 (populair bij de nieuwe competitie-spelers)
3. 90% Tungsten $ 50- $ 200 (hoge dichtheid, zal goed omhoog houden, zich beter te voelen om te gooien.)
4. 95% tot 98% Tungsten – $ 100 – $ 200 (.. Hoge dichtheid, dunner, het tegengaan van slijtage, voelen zich beter te gooien echter iets meer kans om te breken)

Discounts low-density Tungsten darts verkopen vaak zonder vermelding van het percentage van de Tungsten inhoud, maar gewoon zeggen “Tungsten Darts”. Dergelijke darts zijn vaak goedkope Chinese import van slechte kwaliteit. Zoek het percentage van wolfraam op de verpakking een hoger nummer betekent dat de dart dichter is en in het algemeen een betere kwaliteit.

Tungsten prijzen zijn gestegen in de afgelopen jaren, verhogen de prijs van kwaliteit darts sets. Echter, met het oog op “koopje” prijzen, vele sportieve goede winkels & discounts bieden nu verkopen goedkope “Tungsten Darts” die eigenlijk bevatten slechts een klein spoor van wolfraam in hen. Veel van deze goedkope sets ongeveer dezelfde dichtheid als koper (of minder), maar kost heel wat meer. Altijd op zoek naar het percentage van wolfraam op de verpakking, en het kopen van een betrouwbare leverancier.

Er zijn ook een klein aantal van Koper-Tungsten darts beschikbaar. Dit is een veel zachter materiaal met ongeveer 70% Tungsten inhoud. Ze zijn over het algemeen minder duur dan Nickel-Tungsten darts. Sommige darters, vooral old-timers, zoals de grip van deze darts als het metaaloppervlak ontwikkelt microscopische putjes nadat ze zijn gegooid voor een tijdje. Koperen wolfraam darts hebben veel minder vaak in de afgelopen jaren uitgegroeid, met nikkel / Tungsten darts steeds de primaire type high-density darts.